BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 325 von 1350 ErsteErste ... 2252753153213223233243253263273283293353754258251325 ... LetzteLetzte
Ergebnis 3.241 bis 3.250 von 13499

Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen

Erstellt von Mudi, 09.12.2011, 08:01 Uhr · 13.498 Antworten · 495.359 Aufrufe

 1. #3241
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Mach ma lieber Kavala Zahnstein frei

 2. #3242
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Schau nicht so viel fyromisches TV, das tut dir nicht gut.
  Hippokrates

 3. #3243
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von Zoran Beitrag anzeigen
  Klare Worte von Todor Petrov, Präsi des WMC (World Macedonian Congress). Griechenland wird zerfallen wenn es Makedonien nicht anerkennt, und spricht die Problematik der Minderheiten in GR an.
  КОГА ВО ГРЦИЈА ЌЕ СЕ ОТВОРИ ЕТНИЧКОТО ПРАШАЊЕ, ТАА ДРЖАВА ЌЕ БИДЕ ТРАЈНО МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ!
  Тодор Петров: Грција нема да остане цела, ако не ја признае Македонија!

  За првпат во светската историја, Елада е креирана во 1821 година како еднородна и едноверна нација-држава во која Грк значи христијанин, а не етнос - (едност) еднородност! Оттука и парадоксот, во Грција сите мора да се Грци, иако во Грција има се, само Грци не, пишува претседателот на Светскиот македонски конгрес

  Грција се буни за нашиот идентитет, а треба да се загрижи за сопствениот. Според историските факти што ги презентира претседателот на Светскиот македонски конгрес, Тодор Петров, кога во Грција ќе се отвори етничкото прашање, а тој ден е на повидок, таа држава ќе биде трајно минато свршено време, бидејќи во Грција има се, само Грци не - Грк не е етнос, туку синоним за христијанин. Во Грција немало народ во времето кога таа држава други ја создавале заради интересите на големите сили Англија, Франција, Германија и Русија. Грција е создадена со окупации на туѓи територии и со геноцид и насилни прогонства врз домородните народи во окупираните територии, пишува претседателот на Светскиот македонски конгрес Тодор Петров. Тој со историски факти го објаснува непостоењето на грчкиот народ.
  - Во отсуство на мнозински и еднороден народ, креаторите на Елада, во членот 1 од првиот Устав на Елада од 1827 година напишале: "Грк е секој христијанин кој живее во Грција". Затоа, Грк не е етнос, Грк значи христијанин! Во Грција сите се Грци како демос (граѓани, независно од нивното етничко потекло), нема Грци како етнос! Или поедноставно: Во Грција има се, само Грци не! Ако во Грција се отвори етничкото прашање, како што тоа се прави во Македонија денес, а доаѓа ден кога и тоа таму ќе се случи, таа држава ќе биде трајно минато свршено време, како што кризата неизбежно води кон тоа решение. Територијалната дезинтеграција е неизбежна по етничките линии на окупација, образложува Тодор Петров.
  Идеологијата на грчките епископи е: Сите христијани се Грци! И бидејќи и Македонците се христијани, тие не се ништо друго туку Грци! За грчкиот клир, Грк е секој што е крстен, а тој што не е крстен, е Турчин. За првпат во светската историја, Елада е креирана во 1821 година како еднородна и едноверна нација-држава во која Грк значи христијанин, а не етнос - (едност) еднородност! Оттука и парадоксот, во Грција сите мора да се Грци, иако во Грција има се само Грци не!, коментира Тодор Петров.Петров објаснува како од Балканските војни започнува геноцидот врз македонскиот народ во Грција кој трае до денеска, за што вели, Атина допрва ќе одговара. Во Втората светска војна, пак, македонските партизани се изиграни од Комунистичките партии на соседните земји - Грција, Србија и Бугарија и Велика Британија на југот ги враќа на власт грчките монархо-фашисти, матрица, која со Грција владее до денес, со насилствата на поданиците на Златна Зора.
  - Во такви услови, нацифашистичката Хриси Авги или Златна Зора и не е чудо, туку епилог на целото тоа бреме, производ на минатото време! Хриси Авги е срцето на Елада, во чијашто основа е нацифашизмот и антимакедонизмот! Без нацифашизмот, таа креација од држава нема да ја има! Ќе замине во историјата, како трајно минато свршено време! Тој нацифашизам го потхрануваат Брисел и Стразбур! Затоа Атина бара промена на државното име Македонија! Но, тоа нема да ја спаси Европа, ни лажната Елада!, заклучува авторот.
  Тодор Петров тврди дека милијарди и милијарди евра Брисел и Стразбур фрлаат дури и денес, да се преорува Македонија, да се уништуваат македонските артефакти или складираат во тајните депоа, да не се дознае големата лага за "корени на Нова Европа во Елада", односно да се сокрие вистината за Македонците и за Македонија како основа на Европа и на современиот културен глобализам.

  Светот ниту започнува, ниту завршува со Брисел и Стразбур!
  Кризата полека ја покажува вистинската слика, Македонија е една и вистината кога и да е испливува на површина. Се ближи крајот на грчкиот фалсификат на културата и историјата, како што европскиот центризам заминува во неповрат! Светот ниту започнува, ниту завршува во Брисел и Стразбур, коментира Петров.
  - Тој канцер Елада метастазира до стадиум, не на ампутација, ни имплантација, туку на гробишта. Кризата системски стимулира граѓанска војна и кога таа ќе се случи, неизбежна е воена хунта или меѓународна воена и полициска интервенција заради одржување на јавниот ред и мир и зачувување на загрозениот регионален мир и безбедност. Интересно ќе биде како Европа ќе интервенира за да го одржи територијалниот интегритет на Елада. А, оти ќе ја плати сметката на егзибиционизмот со Елада, е за очекување! Прашање е колку илјади милијарди ќе биде тоа, се вели во текстот.
  Според авторот, на Атина лошо и се пишува. "Владетелите во сенка" или "светската влада" составена од најмоќните банкари, економисти, политичари, медиумски магнати и членови на кралски семејства, Групата Билдерберг, формирана во 1945 година во истоимениот хотел "Билдерберг" во Холандија, која ја крои светската иднина, веќе одлучиле. 120 членови на Групата Билдерберг, на годинешниот состанок во Вирџинија, САД од 1 до 4 јуни, донеле одлука Грција да биде пуштена низ вода, поточно да ја доведат до работ на бездната.
  - Грција никогаш нема да може да го отплати она што го должи. Грција е мртва, пренесе неименуван извор кој присуствувал на тој состанок, вели Петров.
  Одлуката за пропаст на Грција, Групата Билдерберг ја има донесено уште во 2009 година, по одржаниот самит во Атина. Неколку месеци подоцна, Грција и официјално беше прогласена за презадолжена.Доколку Атина не ја признае Македонија, Грција нема да остане цела, предупредува претседателот на СМК. (В.С.)

  Ставрос Димас сака да ја види Македонија во ЕУ и НАТО, ама Груевски да се фокусира на решение!
  Сакаме да ја видиме соседната земја како се движи кон Европската унија и НАТО, вели потпретседателот на Нова демократија и поранешен грчки шеф на дипломатијата Ставрос Димас во интервју за Катимерини". Димас за весникот тврди дека грчката страна е подготвена и го поддржува преговарачкиот процес за спорот со името под покровителство на Обединетите нации, но решението било во рацете на премиерот Никола Груевски.
  - Во рацете на господинот Груевски е брзо да најде решение. Наместо да бара или да прави изговори за да ја обвинува Грција, подобро е да се фокусира на преговорите за да се постигне решение кое ќе биде од полза за двете страни, вели Ставрос Димас во интервјуто.

  Übersetzung
  Petrov: Greece won't be in current borders if it doesn't recognize Macedonia
  Tuesday, 12 June 2012


  For the first time in history, Hellas was created in 1821 as a uni-religious nation in which the word "Greek" meant to be a Christian and not an ethnos. Hence we have a paradox where everyone in Greece is Greek despite the fact the country is populated by everyone except Greeks, says the president of the World Macedonian Congress, Todor Petrov.

  Greece has a quarrel with our identity, yet it needs to be seriously worried about their own. According to historical facts presented by the WMC when Greece opens up its pandora box about all the ethnicities that live there (this day is approaching fast), the country will be forever changed.
  The word 'Greek' is a synonym for being a Christian, explains Todor Petrov.
  - 200 years ago Greece had few people, all different ethnicities and no common language. The country was created primarily and only due to the interests of the great powers England, France, Germany and Russia. Greece was created by occupying territories and committing genocides and forced evictions of people who lived in the occupied territories.

  - Due to the lack of a 'majority' ethnos, Greece's creators added this as the first law of the Constitution back in 1827 - "Greek is a Christian who lives in Greece". Because of this, the word Greek doesn't mean ethnos, there is no such thing as an ethnic Greek, says Petrov.
  - In Macedonia we have already opened the 'minority and ethnicity' question. The day when this occurs in Greece is approaching faster than everyone thinks. When this happens their territory will be divided among the different ethnicities. This is unavoidable, says Petrov.

  Petrov discussed the genocide committed against Macedonians since the Balkan Wars which continues to this day. Athens will be held responsible for this, says Petrov.
  - In the second world war, Macedonian partisans were tricked by communists in Greece, Serbia and Bulgaria. All Macedonians joined the Greek communists in the civil war which unfortunately ended with the installation of Greece's monarcho-fascists matrix by Britain which is governing Greece to this day.

  Petrov discusses the creation, protection and maintenance of neo nazi and fascist groups.
  - Greece's Neo-Nazi group Golden Dawn is the heart of Ellada. Its existence is very much founded upon hatred, neonazism and anti-Macedonianism. Without nazifascism, Greece as a country wouldn't exist. This nazifascism is continuousy supported by Brussels and Strasbourg. Because of this, Athens is requesting we change our name. But, any sort of change will not save Europe, nor the fake Hellas, concludes Petrov.

  Petrov through his colleagues in Brussels says that even today Brussels is funding Athens with 2 billion euros a year to roam through Aegean Macedonia and destroy Macedonian artefacts or hide them in secret depots in Athens. The whole idea is to cover up the age old fallacy upon which "New Europe began". Cultural globalism was started by the Macedonians, the Eurocrats in Brussels know this, says Petrov.


  The World doesn't begin nor end in Brussels or Strasbourg
  The crisis has shown its true head. The project called "Greece" is nearing its end. The financial crisis which saw Athens borrow obscene amount of money which it will never be able to pay back, the unemployed masses, armed men with kalashnikovs entering homes and robbing civilians, failed elections... everything points out to a civil war. When civil war breaks out, there will be international intervention to keep the peace or installation of a military junta. As usual, Brussels will pay the tab for continuing their experiment with Ellada.

  The Bilderberg group who recently met in Virginia, USA isn't keen on seeing Greece swim out of their mess. According to the British newspaper 'The Guardian', Greece is already declared 'dead'.
  If Athens doesn't recognize Macedonia, Greece will not remain in the current borders, warns the president of the World Macedonian Congress.

 4. #3244
  Avatar von hippokrates

  Registriert seit
  30.12.2005
  Beiträge
  13.211
  Gequirlte fyromische Faschistenscheisse.

  Hippokrates

 5. #3245
  clk
  Avatar von clk

  Registriert seit
  07.03.2012
  Beiträge
  4.470
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Gequirlte fyromische Faschistenscheisse.

  Hippokrates
  Ihr bezeichnet andere als Faschisten was kommt als nächstes Wunder wird Saudi-Arabien christlich werden

 6. #3246
  Avatar von Skitnik

  Registriert seit
  19.01.2010
  Beiträge
  1.355
  Zitat Zitat von hippokrates Beitrag anzeigen
  Gequirlte fyromische Faschistenscheisse.

  Hippokrates
  ich weiss ja nicht wer in seinem land 12% der sitze den neonazis vergeben hat.... wie wärs mal damit?
  du appellierst an uns immer wieder vor der eigenen haustür zu kehren, merkst aber nicht dass vor deiner haustür einer gekotzt und geschissen hat, während du unsere krümel saugst.

  Ich hab kein problem mit den griechen oder dem griechischen volk. ich hab ein problem damit dass ich immer wieder feststellen muss dass ihr in einem noch tieferen niveau auf uns herumhackt als die bildzeitung auf euch.

  was mich auch immer wieder erstaunt ist, wie ihr nichts aus all den geschehnissen in den letzten jahren gelernt habt und einfach nur weiter macht. wir sind nicht eure feinde, das wird euch nur eingetrichtert. du und deine populismusvergifteten freunde werdet alle noch auf den clue kommen - früher oder später.

 7. #3247
  Avatar von Kalampakiotis

  Registriert seit
  04.05.2012
  Beiträge
  5.130
  Also ist die rote Tafel prähistorisch?!

  Muss sie dann nicht weltberühmt sein?

 8. #3248
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Harput, die ganze Diskussion hättest auch hier her umleiten können.

 9. #3249
  Kejo
  Zitat Zitat von Zoran Beitrag anzeigen
  Harput, die ganze Diskussion hättest auch hier her umleiten können.
  Warum sollte ich? In wenigen Stunden wird sich die gleiche Diskussion noch einmal abspielen.

 10. #3250
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von Harput Beitrag anzeigen
  Warum sollte ich? In wenigen Stunden wird sich die gleiche Diskussion noch einmal abspielen.

  Jo genau, warum sollten wir dann überhaupt schreiben

Ähnliche Themen

 1. Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen
  Von Burgas im Forum Diskussionen Griechenland vs. Mazedonien
  Antworten: 8527
  Letzter Beitrag: 20.01.2013, 14:09
 2. Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen
  Von Burgas im Forum Politik
  Antworten: 2149
  Letzter Beitrag: 08.07.2012, 17:44
 3. Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen
  Von Burgas im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 1646
  Letzter Beitrag: 24.04.2012, 21:15
 4. An die Griechen und Mazedonier
  Von Karim-Benzema im Forum Politik
  Antworten: 100
  Letzter Beitrag: 15.08.2009, 10:55
 5. Griechen sind Mazedonier/Makedonier und Mazedonier sind Polynesier
  Von Silver im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 35
  Letzter Beitrag: 28.04.2009, 18:31