BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 513 von 1350 ErsteErste ... 134134635035095105115125135145155165175235636131013 ... LetzteLetzte
Ergebnis 5.121 bis 5.130 von 13499

Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen

Erstellt von Mudi, 09.12.2011, 08:01 Uhr · 13.498 Antworten · 495.195 Aufrufe

 1. #5121
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen

  Stimmt nicht ganz, gelle!  Das seit Jahren umstrittene Projekt "Skopje 2014", das viele anfangs für einen Witz hielten, hat sich als ein Grundstein der nationalen Politik von Premier Nikola Gruevski herausgestellt. Die Mazedonier hat es in verbissene Gegner des "sauteuren nationalistischen Größenwahns" und Befürworter der "Politik des nationalen Stolzes" gespalten.  Ein namenloser Staat im nationalen Taumel - Mazedonien - derStandard.at

  Natürlich gibt es Gegner, ist ja Normal.

  Nur warum, weshalb, ist halt die Frage:  Кочо Моцан од кирија заработува 250.000 евра месечно

  пред 24 минути


  Теми: кирии, пари, скопје 2014, топ
  Коментари:


  Иако проектот Скопје 2014 предизвика критики кај одреден круг на луѓе, сепак кога подетално ќе се разгледаат севкупните придобивки од овој проект ќе се воочи дека тој на долг рок е и тоа како исплатлив.


  Имено, кириите кои државата ги плаќа на приватни субјекти за сместување на државните институции долги години преставувало вносен бизнис за одредени кругови. Тоа доаѓа до израз доколку се пресметаат заштедите кои државата ќе ги направи по основ на кирии со изградбата на новите згради каде ќе се сместат повеќе државни институции, пари кои години наназад се плаќаа на приватни газди.
  Упатените во таа проблематика посочуваат дека во минатото не ретко тоа било предмет на пазарење и преговори на одредени кругови на бизнис моќници со челниците на власт.
  Конечната изградба на зградите на државните институции предвидени со проектот Скопје 2014 го затвора тоа прашање. Државата ќе стопанисува со зградите кои самата ги гради, но останува дилемата за тоа кој се имал интерес од плаќањето на огромни кирии за нивно сместување и дали тоа било предмет на политичко договарање.
  По објавувањето за кириите кои биле плаќани за зградата на министерството за земјоделство, за кои за десет години државата ќе заштеди цели 3.381.700 евра пари на граѓаните кои би отишле како непродуктивни трошоци по основ на кирии, дојдовме до нови податоци.
  Според податоците, фирмата Технометал АД на Кочо Моцан, кој во јавноста беше посочуван од одредени кругови за близок до СДСМ и нивен финансиер добивала пари за кирии од три државни институции.
  За сместувањето на Финансиската полиција годишно, Технометал добивал нешто повеќе 95 илјади евра по основ на кирии, за зградата на МНР речиси 90.000 евра годишно, како и за сместувањето Бирото за јавни набавки над 65 000 евра. Овие податоци говорат дека Технометал АД на бизнисменот Моцан, само по основ на кирии од три места месечно заработувал околу 250 000 евра. Аналогно на тоа за десет години заработката е нешто поголема од 2,5 милиони евра.
  Со проектот Скопје 2014 се предвидени и се во тек на изградба зградите на МНР, Финансиската полиција и Бирото за јавни набавки, со што овие институции веќе нема да бидат кираџии во сопствената држава.
  Луѓето од градежниот бизнис велат дека средствата за кирии се пари кои одат во неповрат и се залудно потрошени. Тие додаваат дека новите згради чиј сопственик ќе биде државата и за кои нема да плаќа ќирии сами ќе се исплатат за одреден оптимален период само по основ на заштета.
  Со оглед на тоа дека проектот Скопје 2014 е мета на чести критики во јавноста, се отвара дилемата дали зад таквиот отпор се кријат бизнис интереси кои се лично засегнати од неговата изградба?

 2. #5122
  Avatar von ZX 7R

  Registriert seit
  31.01.2012
  Beiträge
  30.102
  Zitat Zitat von Zoran Beitrag anzeigen
  Natürlich gibt es Gegner, ist ja Normal.

  Nur warum, weshalb, ist halt die Frage:  Кочо Моцан од кирија заработува 250.000 евра месечно

  пред 24 минути


  Теми: кирии, пари, скопје 2014, топ
  Коментари:


  Иако проектот Скопје 2014 предизвика критики кај одреден круг на луѓе, сепак кога подетално ќе се разгледаат севкупните придобивки од овој проект ќе се воочи дека тој на долг рок е и тоа како исплатлив.


  Имено, кириите кои државата ги плаќа на приватни субјекти за сместување на државните институции долги години преставувало вносен бизнис за одредени кругови. Тоа доаѓа до израз доколку се пресметаат заштедите кои државата ќе ги направи по основ на кирии со изградбата на новите згради каде ќе се сместат повеќе државни институции, пари кои години наназад се плаќаа на приватни газди.
  Упатените во таа проблематика посочуваат дека во минатото не ретко тоа било предмет на пазарење и преговори на одредени кругови на бизнис моќници со челниците на власт.
  Конечната изградба на зградите на државните институции предвидени со проектот Скопје 2014 го затвора тоа прашање. Државата ќе стопанисува со зградите кои самата ги гради, но останува дилемата за тоа кој се имал интерес од плаќањето на огромни кирии за нивно сместување и дали тоа било предмет на политичко договарање.
  По објавувањето за кириите кои биле плаќани за зградата на министерството за земјоделство, за кои за десет години државата ќе заштеди цели 3.381.700 евра пари на граѓаните кои би отишле како непродуктивни трошоци по основ на кирии, дојдовме до нови податоци.
  Според податоците, фирмата Технометал АД на Кочо Моцан, кој во јавноста беше посочуван од одредени кругови за близок до СДСМ и нивен финансиер добивала пари за кирии од три државни институции.
  За сместувањето на Финансиската полиција годишно, Технометал добивал нешто повеќе 95 илјади евра по основ на кирии, за зградата на МНР речиси 90.000 евра годишно, како и за сместувањето Бирото за јавни набавки над 65 000 евра. Овие податоци говорат дека Технометал АД на бизнисменот Моцан, само по основ на кирии од три места месечно заработувал околу 250 000 евра. Аналогно на тоа за десет години заработката е нешто поголема од 2,5 милиони евра.
  Со проектот Скопје 2014 се предвидени и се во тек на изградба зградите на МНР, Финансиската полиција и Бирото за јавни набавки, со што овие институции веќе нема да бидат кираџии во сопствената држава.
  Луѓето од градежниот бизнис велат дека средствата за кирии се пари кои одат во неповрат и се залудно потрошени. Тие додаваат дека новите згради чиј сопственик ќе биде државата и за кои нема да плаќа ќирии сами ќе се исплатат за одреден оптимален период само по основ на заштета.
  Со оглед на тоа дека проектот Скопје 2014 е мета на чести критики во јавноста, се отвара дилемата дали зад таквиот отпор се кријат бизнис интереси кои се лично засегнати од неговата изградба?
  Versteh ich nicht!  Hier eine Quelle, die behauptet, daß Alex arischer Grieche war!

  In der Sprache Tastaturvergewaltigungisch:

  akiatövw4oivonzatövw4onaitöv4ounitvuoneaöonqövoina nivozhv wiluviöo uöoh bhüw9h ka ki u8 ghiu nzespih+ihü0 p9u vp098 z üöiuz iozh9un übsz09hsü09 p098 p098 hao9 jeüawo9u iohq o9u ahü09 ueaso8 qo9 ü09q u5zü0u 09u ü09u +u9 09u q io qpo hg
  Alexander = Hellenisch ail atri hagih aöio hi hih ioh ioh qcw söo q98zq t43iuo hv3´4ü0909zü09uzü09u iuzqü0tz+0oi üoh.


  Quelle: www.iuakuaiuhgakuh.mk

 3. #5123
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen
  Versteh ich nicht!  Hier eine Quelle, die behauptet, daß Alex arischer Grieche war!

  In der Sprache Tastaturvergewaltigungisch:

  akiatövw4oivonzatövw4onaitöv4ounitvuoneaöonqövoina nivozhv wiluviöo uöoh bhüw9h ka ki u8 ghiu nzespih+ihü0 p9u vp098 z üöiuz iozh9un übsz09hsü09 p098 p098 hao9 jeüawo9u iohq o9u ahü09 ueaso8 qo9 ü09q u5zü0u 09u ü09u +u9 09u q io qpo hg
  Alexander = Hellenisch ail atri hagih aöio hi hih ioh ioh qcw söo q98zq t43iuo hv3´4ü0909zü09uzü09u iuzqü0tz+0oi üoh.


  Quelle: www.iuakuaiuhgakuh.mk

  www.idiseri.mk

 4. #5124
  Avatar von Pontiac

  Registriert seit
  26.04.2012
  Beiträge
  4.941
  Zitat Zitat von ZX 7R Beitrag anzeigen
  Versteh ich nicht!  Hier eine Quelle, die behauptet, daß Alex arischer Grieche war!

  In der Sprache Tastaturvergewaltigungisch:

  akiatövw4oivonzatövw4onaitöv4ounitvuoneaöonqövoina nivozhv wiluviöo uöoh bhüw9h ka ki u8 ghiu nzespih+ihü0 p9u vp098 z üöiuz iozh9un übsz09hsü09 p098 p098 hao9 jeüawo9u iohq o9u ahü09 ueaso8 qo9 ü09q u5zü0u 09u ü09u +u9 09u q io qpo hg
  Alexander = Hellenisch ail atri hagih aöio hi hih ioh ioh qcw söo q98zq t43iuo hv3´4ü0909zü09uzü09u iuzqü0tz+0oi üoh.


  Quelle: www.iuakuaiuhgakuh.mk

  Wie solltest du auch altmakedonisch verstehen??? Du bist Grieche!

 5. #5125
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867

 6. #5126
  Avatar von De_La_GreCo

  Registriert seit
  17.08.2008
  Beiträge
  24.719
  Zitat Zitat von Paokaras Beitrag anzeigen
  Gnwrisa mia kopelia sthn kololimni tous pou kanoune na party,nomize oti eimai germano-skopianos,(thn eipa oti eimai apo germania ) kai oti den kserw thn glwssa tous(milousame agglika),hmastan kai komatia apo to piwma.Ginete fasi to vradu ths lew prpei na fugw pisw gia salonika.Me leei ti salonika?ekei meneis?

  Lew nai afou eimai ellinas,arxise na vrizei kai na leei malakies.Oti lene kai edw ta kathisterimena,mono me piw polles vrisies

  Na tin exones ton Poutzo ston stoma tis, na to boulosi

  Egw tha tin Gamousa k tha tin elega meso ston erota, ama tin aresi o ellinikos Poutzos mou. Esu les oti tha stamatouse??xaxaaxa

 7. #5127

  Registriert seit
  02.11.2011
  Beiträge
  3.316

  wie Tief kann eine Nation sinken  Τα παρακάτω βίντεο με το ακατάσχετο παραλήρημα του Σκοπιανού “ακαδημαϊκού” προέρχονται από εκπομπές που προβλήθηκαν πριν μερικά χρόνια από το κανάλι ΜΤΒ (MKTV). Ακόμα και σήμερα η κατάσταση στην τηλεόραση των Σκοπίων με την κολοσσιαία ανθελληνική προπαγάνδα δεν έχει αλλάξει.
  Τα βίντεο, η περιγραφή και ο υποτιτλισμός τους στα Ελληνικά έχουν γίνει από τον psilkakos, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά.
  Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε τον Σκοπιανό “ακαδημαικό” Πέταρ Ποπόβσκι,συγγραφέα του βιβλίου “УКРАДЕНА ИСТОРИЈА (Κλεμμένη Ιστορία)”,πως εξηγεί στην σκοπιανική τηλεόραση ΜΤΒ (MKTV) πως οι Έλληνες τους έκλεψαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως ξεγέλασαν όλο τον κόσμο!


  Ποιός έκτισε την Ακρόπολη

  Ο Σκοπιανός “ακαδημαϊκός” Πέταρ Ποπόφσκι, συγγραφέας του βιβλίου “УКРАДЕНА ИСТОРИЈА (Κλεμμένη Ιστορία)”,εξηγεί στους γειτονες, στην σκοπιανική τηλεόραση ΜΤΒ (MKTV) ,ποιοι ηταν οι αρχαίοι Αθηναίοι,ποιοί έκτισαν την Αθήνα και την Ακρόπολη!
  Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας!


  To Δικαίωμα στο όνομα

  Ο Σκοπιανός “ακαδημαϊκός” Πέταρ Ποπόφσκι, συγγραφέας του βιβλίου “УКРАДЕНА ИСТОРИЈА (Κλεμμένη Ιστορία)”,συνεχιζει το παραλήρημα του, στην σκοπιανική τηλεόραση ΜΤΒ (MKTV), αυτή τη φορά εξηγώντας ποιός έχει το αποκλειστικό δικαίωμα στο όνομα Μακεδονία αλλά και στην περιοχή της Μακεδονίας.
  der Name des Idioten sagt schon alles und sowas nennt sich in FYROM Akademiker Popovski

 8. #5128
  Avatar von Paokaras

  Registriert seit
  02.09.2010
  Beiträge
  9.238
  Xaxaxaxaxaxax ich kann net mehr

  Akropolis je mazedönien

 9. #5129
  Avatar von Achillis TH

  Registriert seit
  29.12.2011
  Beiträge
  13.694
  Also fassen wir zussamen was alles Vardaska gemacht Sie Haben die Olympischen Spiele erfunden
  Sie Haben die Akropolis Gebaut
  Sie haben alles Erbaut gibt den Vardaska Möchte gern Theoliger mal ein Paar Pschyho Farmaka vieeleicht komm er aus dieser Welt wieder zuruck denn er hat das zuviel gesehen.
  Молитва - GOD IS "MACEDONIAN" - Makedonska Molitva - Macedonian prayer - YouTube

 10. #5130

  Registriert seit
  02.11.2011
  Beiträge
  3.316
  Zitat Zitat von Achillis TH Beitrag anzeigen
  Also fassen wir zussamen was alles Vardaska gemacht Sie Haben die Olympischen Spiele erfunden
  Sie Haben die Akropolis Gebaut
  Sie haben alles Erbaut gibt den Vardaska Möchte gern Theoliger mal ein Paar Pschyho Farmaka vieeleicht komm er aus dieser Welt wieder zuruck denn er hat das zuviel gesehen.
  Молитва - GOD IS "MACEDONIAN" - Makedonska Molitva - Macedonian prayer - YouTube

  Wie der Name schon sagt Popo vski


Ähnliche Themen

 1. Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen
  Von Burgas im Forum Diskussionen Griechenland vs. Mazedonien
  Antworten: 8527
  Letzter Beitrag: 20.01.2013, 14:09
 2. Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen
  Von Burgas im Forum Politik
  Antworten: 2149
  Letzter Beitrag: 08.07.2012, 17:44
 3. Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen
  Von Burgas im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 1646
  Letzter Beitrag: 24.04.2012, 21:15
 4. An die Griechen und Mazedonier
  Von Karim-Benzema im Forum Politik
  Antworten: 100
  Letzter Beitrag: 15.08.2009, 10:55
 5. Griechen sind Mazedonier/Makedonier und Mazedonier sind Polynesier
  Von Silver im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 35
  Letzter Beitrag: 28.04.2009, 18:31